Čia kiekvienas patiekalas pasakoja istoriją, o apsilankymas tampa mažyte kelione į Italiją. Restoraną išskiria autentiška pietų Italijos virtuvė, ypatinga ilgai brandinta picos tešla ir metro ilgio picos dalijimuisi. Jaukūs interjerai Gedimino prospekte ir Vilniaus gatvėje sukurti skirtingoms nuotaikoms – nuo romantiško vakaro iki gyvo pasisėdėjimo su draugais. Be picų, siūlomi itališki užkandžiai, makaronai, desertai ir naujai atsidariusi „Romanum“ kepyklėlė su tradiciniais kepiniais dar labiau priartina prie Italijos skonio.
Adresas: Vilniaus 18; Gedimino pr. 31
Vilniaus širdyje įsikūręs Premium klasės restoranas Imperial yra laimėjęs Šiaurės Europos ir Baltijos regionuose laimėjęs „World Luxury Restaurant awards” apdovanojimą Fine dining kategorijoje. Šiame restorane rasite Haute cuisine šedevrų ir lietuviškų patiekalų pagal receptus, atstatytus su istorikų pagalba: Lietuvos Didikų, Radvilų, Bonos Sforcos. Šiltuoju metų laiku svečiai gali mėgautis gėlėmis ir augalų kompozicijomis puoštu vidiniu kiemeliu.
Imperial restoranas laikosi tradicijų: pietūs ir vakarienės patiekiamos tik prie staltiesėmis dengtų ir sidabru serviruotų stalų, padavėjai aptarnauja su baltomis pirštinaitėmis laikantis karališkojo protokolo.
Adresas: Subačiaus 2
Skonio paletės, kuriomis garsėja įvairios pasaulio virtuvės, dažnai gimsta iš daugybės vietinių ingredientų. Tačiau kiekvienas jų, ištrauktas iš savo konteksto, gali rasti naują vietą kitos šalies recepte. Mums artimas atradimų džiaugsmas - tikime, kad per skonį galima kalbėtis universalia kalba, kur panašumų daugiau nei skirtumų.
Kuriame suprantamus patiekalus, su mūsų tarptautiniam svečiui artimais ingredientais. Klasikinis rattatoulie patiektas su tzaziki šerbetu arba jautienos tartaras, kurį praturtina kimchi (Korėja), tamari (Japonija) ir lašinukai (Lietuva). Viena pažadame, jog naudojame šviežiausius sezoninius produktus, kurių didžiąją dalį gauname iš jau draugais tapusių vietinių ūkių.
Visos pastangos, kurias įdedame į savo amatą, baigiasi vienu kąsniu, gurkšniu, trumpalaike džiaugsmo akimirka, kuri ilgainiui išnyks. Tai yra kulinarinio meno grožis ir todėl tos akimirkos mums tokios brangios.
Adresas: Didžioji g. 7
Tai išskirtinio skonio vieta Vilniaus senamiestyje, prie Šv. Onos bažnyčios, kur istorija susilieja su šiuolaikine virtuve. Autentiškoje erdvėje patiekiami gurmaniški Wagyu jautienos steikai, kuriuos tiekia geriausi ūkiai iš Japonijos, Australijos ir Urugvajaus, o daržovės atkeliauja iš ekologiškų vietinių Lietuvos ūkių. Wagyu veislės jautienos mėsa laikoma minkščiausia pasaulyje – ne veltui 2022 metais Japonijoje užauginta „Wagyu Akune Gold A5“ laimėjo aukso medalį geriausio kepsnio kategorijoje. Čia kiekvienas kąsnis pasakoja savo istoriją, tad kviečiame užsukti ir paragauti!
Adresas: Maironio 13