Vilnius visada didžiavosi savo išskirtine restoranų kultūra ir kvietė leistis į nepamirštamus kulinarinius nuotykius. Ir šis pasididžiavimas jau ne pirmus metus įgauna tarptautinį pripažinimą. Nors kitos Baltijos šalys „Michelin“ žvaigždutėmis džiaugėsi anksčiau, Lietuva galiausiai sulaukė gardžiausio kąsnelio - ir dabar sėkmingai jį tęsia.

Antrasis MICHELIN gido leidimas Lietuvai tik dar labiau įtvirtino Vilnių kaip gurmanišką sostinę. Iš 37 šiemet atrinktų restoranų net 28 sikūrę Vilniuje - daugiau nei bet kuriame kitame Baltijos mieste. Keturi restoranai iš sostinės dar kartą pelnė prestižines „Michelin“ žvaigždutes, dar aštuoni įvertinti už puikų kainos ir kokybės santykį „Bib Gourmand“ apdovanojimu, o du restoranai įvertinti „Green Star“ už tvarią gastronomiją. Tokia koncentracija išskirtinių vietų rodo - Vilnius ne tik pavijo, bet ir lenkia regiono kulinarinę sceną.

* Vieną „Michelin“ žvaigždutę pelnę restoranai (2024/2025)

Demo

Dieną tai kavinė, o vakare erdvė virsta vienos „Michelin“ žvaigždutės restoranu. Meno ir gastronomijos sintezė ant stalo virsta patiekalais, kurie sukurti analizuojant įvairius socialinius bei kultūrinius konstruktus. Meniu skirtas ne tik numalšinti alkį, bet ir įkvėpti. Rinkitės „Farmer’s Table“ degustacinę vakarienę, paruoštą tik iš tą dieną gautų produktų. 

Tadas Eidukevičius – šefas, kūrėjas ir maisto filosofas, daugiau nei penkerius metus tobulinęs savo žinias ir požiūrį į gastronomiją „Michelin“ žvaigždutes pelniusiuose restoranuose Ispanijoje. Šiais metais už savo talentą jis taip pat pelnė pripažinimą ir Jaunojo šefo apdovanojimą 2024 m (Michelin Young Chef Award).

Koks patiekalas nustebino „Michelin“ inspektorius? Ėriena; moderni gogelmogelio versija.

Džiaugsmas

Istoriniame pastate pačioje Vilniaus širdyje įsikūręs restoranas industrinio stiliaus salėse jungia praeitį ir ateitį. Vietiniai sezoniniai produktai užtikrina šviežumą ir išskirtinius skonius bei kviečia atrasti kūrybiškus patiekalus. Galite rinktis dalintis patiekalais iš meniu, kad paragautumėte skirtingų skonių, arba, kaip „Michelin“ inspektoriai, pasinerkite į visapusišką potyrį degustacinės vakarienės metu, leisdamiesi į drąsią skonių kelionę.

Šefas Martynas Praškevičius anksčiau niekada nedirbo „Michelin“ žvaigždutę turinčio restorano virtuvėje, tačiau savo talentą jis paskyrė restoranui, kuris šiandien didžiuojasi pirmąja „Michelin“ žvaigždute.

Koks patiekalas nustebino „Michelin“ inspektorius? Slyvų ledai su baltojo šokolado putėsiais.

Vilniaus g. 28    Tel.: +370 631 11 153    https://www.dziaugsmas.com     Šefas – Martynas Praškevičius

Nineteen 18

Istoriniame pastate įsikūręs industrinio stiliaus restoranas kviečia prisėsti prie stalo ir pabendrauti su virtuvės šefu bei žvilgtelėti į ruošiamus patiekalus arba pasirinkti privatesnę aplinką. Vakaras prasideda svečiams palengva mėgaujantis 10 fiksuotų patiekalų meniu, kuris keičiasi priklausomai nuo sezono. Ingredientai patiekalams atkeliauja atvežtais iš vietinio ūkio ar Lietuvos miškų. Vakarienė neabejotinai provokuos, nustebins ir pradžiugins tiek skoniais, tiek ramia atmosfera.

Andrius Kubilius – garsus Lietuvos šefas, kurio pirmuoju įkvėpimu tapo mama ir močiutė. Jis taip pat intensyviai studijavo Baltijos šalių virtuvę, kad sukurtų išskirtinį restoraną, vertą „Michelin“ žvaigždutės.

Koks patiekalas nustebino „Michelin“ inspektorius? Daniška jautiena su vištienos karamele; koldūnai su grybais

Dominikonų g. 11    Tel.: +370 608 08 950    https://nineteen18.lt    Šefas – Andrius Kubilius

Pas mus

Restorano pavadinimas puikiai atspindi vietos atmosferą. Žvakių apšviesta erdvė ir rankų darbo mediniai stalai sukuria pojūtį, tarsi būtumėte namuose, o komanda kviečia neformalioje aplinkoje paragauti šiuolaikiškos vakarienės. Visi patiekalai yra asmeniški ir tikslūs, nes čia nerasite fiksuoto meniu. Kiekviena diena ant stalo pateikia kažką naujo, priklausomai nuo sezoninių produktų, kurių dalis – tiesiai iš šefės mamos daržo. Čia galite tikėtis fermentuotų produktų ir tvariai paruošto maisto bei daug dėmesio daržovėms.

Šefė Vita Bartininkaitė savo įgūdžius tobulino trijų „Michelin“ žvaigždučių restorane „Geranium“ Kopenhagoje ir yra vienintelė moteris šefė Lietuvoje, pelniusi „Michelin“ žvaigždę. 

Koks patiekalas nustebino „Michelin“ inspektorius? Jautienos tartaras; aviečių sniego desertas su baltojo šokolado ganašu

Pilies g. 28   Tel.: +370 620 11 161  https://www.instagram.com/pasmusrestoranas/  Šefė – Vita Bartininkaitė

„Bib Gourmand“ restoranai

„Michelin“ specialiu apdovanojimu „Bib Gourmand“ įvertino restoranus, kurie tiekia gerą maistą už prieinamas kainas. Trys iš keturių šiuo apdovanojimu apdovanotų restoranų įsikūrę Vilniuje. 
B'ARN Bistro (2025)
B'ARN Bistro (2025)
Virtuvė, įkvėpta Japonijos, Tailando, Meksikos ir Levanto skonių

MICHELIN „Sommelier“ apdovanojimas

Martynas Pravilionis / HeJi (2025)
Kamilė Bartusevičiūtė / Pacai (2024)
MICHELIN specialieji apdovanojimai 2025

MICHELIN specialieji apdovanojimai 2025

Žalioji žvaigždė: Demo
Jaunojo šefų apdovanojimas: Darek Medvedevas (Augustin)
Metų atidarymo apdovanojimas: Arnas Petronis (B'ARN Bistro)

Ekspertus sužavėję restoranai, patekę į MICHELIN gidą

Iš 37 Lietuvos restoranų, pelniusių „Selected by Michelin“ titulą ir patekusių į MICHELIN gidą, net 28 restoranų yra įsikūrę Vilniuje. Šis pripažinimas reiškia, kad virtuvės šefai, pasitelkdami kokybiškus ingredientus, kuria išskirtinius patiekalus. Atrinktų restoranų meniu suteikia galimybę mėgautis kūrybiškais įvairių virtuvių patiekalais - čia rasite nuo etninės ar tradicinės iki modernios virtuvės šedevrų. 

Farmer and the Ocean

Momo grill

Da Antonio

Protėviai

Stebuklai

Telegrafas

Elven

Džiaugsmas

Dine

HeJi

Ertlio Namas

Nineteen18

Pas mus

14Horses

  • Stikliai

  • PACAI Restaurant

  • Justa Pasta

  • Somm

  • Gaspar's

  • El Gato Negro

  • Augustin

  • Kristoforas

  • Amandus

  • Le Travi

  • B'ARN Bistro

  • Demo

  • Fabrikėlis

  • MOTÍF