Vėlyvuosius pusryčius savaitgaliais Vilniaus centre siūlo labai daug restoranų ir kavinių. Šis gidas supažindina su populiariausiomis ir vilniečių itin pamėgtomis vietomis. Kai kuriose jų pusryčiauti galite kasdien nuo ryto iki vakaro!

Gaspar's

Virtuvės šefo Gasparo virtuvė išsiskiria savo unikaliu skoniu. Tokie yra ir jo kuriami pusryčiai. Sekmadieniais gastronomijos šventė restorane vyksta nuo pat ryto. Dažniausiai šefas eksperimentuoja su tradiciniais Indijos ir Goa virtuvės elementais, maišydamas juos su pažįstamais vietiniais ingredientais. Pavyzdžiui, angliški pusryčiai patiekiami ant indiškos duonelės su namine aštria dešrele, grybais, šonine, pomidorų confit, šparaginėmis pupelėmis arba galima rinktis masala omletą su krabų mėsa, žaliaisiais smidrais ir laiškinių česnakų padažu. Gasparo angliškus pusryčius giria net vegetarai.

Adresas: Pylimo 23-3

Beigelių krautuvėlė

Tai yra vienintelė vieta mieste, kuri tiekia košerinius pusryčius. O košerinės chalos iš krosnies čia traukiamos kiekvieno penktadienio vidurdienį. „Beigelių krautuvėlėje“ kasdien (šeštadienį – Šabas) galima mėgautis šakšuka, žydišku sultiniu su macos kukuliais maca kneidelach, daugybe rūšių beigelių bei kitais košeriniais patiekalais.

Adresas: Pylimo 4

BOKA

Rytas su šviežiais, dar šiltos duonos sumuštiniais, gardžiausių cinamoninių bandelių aromatu ar minkštučiais sviestiniais kruasanais. Jei taip įsivaizduojate savo svajonių dienos pradžią, užsukite į kepyklą. Boka bakery - kepykla, kur visi kepiniai yra gaminami rankomis ir visas gamybos procesas yra matomas.

Adresas: Verkių g. 31A

Daily Poison

Tai yra ryškiaspalvio supermaisto vieta, kur nuo ryto iki vakaro siūlomos energijos bombos. Meniu čia rasite nuo įvairiausių kiaušinių patiekalų ir sveikuoliškų bowl'ų iš ekologiškų produktų iki žadą atimančių amerikietiškų blynelių. Čia taip pat gana daug veganiškų patiekalų. O aplinka visiškai neįpareigoja. Minimalistinio industrinio stiliaus, tačiau dėl tam tikrų detalių ir meniu primena madingąsias pusryčių vietas Balio saloje.

Adresas: J. Jasinskio 14A-101

Moss

Pusryčiams ar pietums pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, šalia senosios miesto gynybinės sienos. Kavinė specializuojasi puikios kavos gamyboje bei visada siūlo šviežią, sveiką ir estetišką maistą su šiuolaikišku akcentu. Moss, siekia kuo labiau sumažinti maisto atliekų kiekį, taip pat išlaikant ir sezoniškumą valgiaraštyje. Kavinė dirba kiekvieną dieną, o savo vėlyviesiems pusryčiams, kuriuos siūlo kasdien, skiria papildomo laiko ir rūpesčio, tad būtinai verta užsukti!

Adresas: Pylimo g. 47

Meat

Kiek atokiau nuo centro šurmulio įsikūręs vieno geriausių šalies šefų Liutauro Čepracko restoranas „Meat“. Čia vyrauja elegantiška restorano atmosfera, šurmulio daugiau tik šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 10 iki 17 val., kai vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams čia renkasi šeimos. Restorano meniu – net apie dešimt Benedikto kiaušinio variacijų (klasikiniai, korėjietiški, izraelietiški, meksikietiški). Taip pat siūloma paragauti ir kitų patiekalų, be kurių neįsivaizduojamas pusryčių stalas, pavyzdžiui, ispaniškų spurgų churros ar amerikietiškų blynų. Yra ir vaikiškas meniu.

Adresas: A. Juozapavičiaus 13

Telegrafas

„Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbučio restoranas siūlo karališkus pusryčius su vaizdu į Vilniaus arkikatedrą. Ant gausaus švediško stalo puikuojasi išskirtiniai užkandžiai, tarp kurių patiekiami ir prabangūs ikrai. Už tą pačią kainą galima rinktis patiekalus iš à la carte meniu bei gėrimus. Užsisakius pusryčius su šampanu, taurė bus papildoma pagal poreikį. Beje, keliaujant pasilepinti į „Telegrafą“, galima šiek tiek pasipuošti. Juk mažų švenčių gyvenime niekada nebus per daug!

Adresas: Universiteto 14

Stebuklai

Žinia apie legendinius „Stebuklų“ pusryčius nuo pat pirmų restorano įsikūrimo dienų ėmė sklisti iš lūpų į lūpas. Idėjinis restorano šefas Martynas Praškevičius kelis kartus buvo išrinktas geriausiu šefu Lietuvoje. Be to, jis laikomas ir vėlyvųjų pusryčių mados Vilniuje pradininku. Savaitgaliais „Stebuklų“ pusryčių meniu kiek platesnis nei šiokiadieniais. A la carte rasite nuo Benedikto kiaušinio iki sočių angliškų pusryčių, nuo prancūziško omleto iki meksikietiškų kiaušinių, nuo ant žarijų keptos šakšukos iki sumuštinių su vietoje kepta duona. Čia paragausite keptų ir virtų varškėtukų, kurie yra „Stebuklų“ pusryčių populiariausias patiekalas.

Adresas: Gynėjų 14

Lola

Lola pusryčių klubas, kur pusryčiaujama visą dieną. Tradiciniai pusryčių patiekalai bei naujos jų variacijos. Nuostabaus skonio turkiški kiaušiniai – Cilbir, miestiečių širdis užkariavę benediktai ar puikioji šakšuka. O desertų mėgėjai liks tikrai maloniai nustebinti galimu skanėstų pasirinkimu. 

Adresas: Naugarduko g. 2a

Sugamour

Šis desertų butikas garsėja akį traukiančiu interjeru ir eksterjeru, kuris keičiasi priklausomai nuo metų laikų ir yra matomas iš tolo. Tai išskirtinis orientyras vienoje judriausių senamiesčio vietų - Vokiečių gatvėje. Dar viena svarbi priežastis nuolat grįžti į "Sugamour" yra platus išskirtinių rankų darbo desertų pasirinkimas, taip pat galimybė pusryčiauti visą dieną: nuo 7.30 val. ryto iki vėlyvo vakaro. Meniu čia tikrai platus (ne tik pusryčiai) ir galėtų patikti gurmanams, keliautojams, sveiko maisto gerbėjams ir tiems, kurie ieško puikių pietų ar tiesiog elegantiškoje aplinkoje aptarti verslo reikalus. 2018 m. "Sugamour" buvo išrinktas draugiškiausiu desertiniu salonu Vilniuje.

Adresas: Vokiečių 11

Kavos era

Tai yra šeimos įkurtas restoranas, pusryčius tiekiantis visą dieną. Tokia koncepcija gimė natūraliai, patiems šeimininkams pajutus, kad smagiau pusryčiauti tada, kai norisi, o ne tik tradiciškai tam skirtu laiku. Pirmasis „Kavos eros“ pusryčių restoranas  duris atvėrė Vilniaus Naujamiestyje. Vėliau buvo atidaryti dar du restoranai, vienas – prekybos centro Panorama „Gourmet Panorama“ zonoje, antrasis – gastronominiame turguje „Uptown Bazaar“. Beje, tik čia galima paragauti „Santa Elena“ kavos iš Pietų Amerikos, kuri auginama 1,5-1,8 tūkst. metrų aukštyje tarp dviejų ugnikalnių.

Adresas: Savanorių 6 

Kablys

„Kablio“ pusryčiai patiekiami legendinėje erdvėje – čia kažkada buvo geležinkeliečių rūmai, o dabar naktimis ūžia vakarėliai ir įvairūs konceptualūs renginiai. Savaitgaliais čia vėlyvųjų pusryčių renkasi jaunimas, tačiau ne tik jis. Sekmadieniais pusryčiai „Kablyje“ vyksta buffet principu (užkandžiai, karšti patiekalai, salotos, desertai, vaisiai). Sumokėjus 12 Eur, galima suvalgyti Benedikto kiaušinį su pasirinktu priedu, išgerti kavos arba arbatos, pasilepinti kokteiliu Mimoza arba atsigaivinti apelsinų sultimis. Šeštadienį čia irgi patiekiami vėlyvieji visos dienos pusryčiai à la carte principu.

Adresas: Kauno 5

Naudodamiesi šia svetaine, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu analizės, reklamos ir personalizuoto turinio tikslais. Norėdami gauti daugiau informacijos,skaitykite čia.