Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra

Pusryčiai ne pagal grafiką

Vėlyvuosius pusryčius savaitgaliais Vilniaus centre siūlo labai daug restoranų ir kavinių. Šis gidas supažindina su populiariausiomis ir vilniečių itin pamėgtomis vietomis. Kai kuriose jų pusryčiauti galite kasdien nuo ryto iki vakaro!

Viskas įskaičiuota

Time

Čia vėlyvuosius pusryčius galite pradėti putojančio vyno taure, o toliau būsite stebinami kiekviename žingsnyje. „Time“ stalai sekmadieniais būna nukrauti pačiais įvairiausiais patiekalais, net tais, kurių mažiausiai tikėtumėtės savaitgalio pusryčių metu. Galima rinktis iš 10-12 šaltųjų užkandžių, taip pat patiekiama po keletą žuvies ir mėsos karštų patiekalų, kelios sriubos bei desertų stalas. Tai yra neabejotinai vienas gurmaniškiausių brunch'ų mieste.

Adresas: Mindaugo 27
Laikas: VII 12:30-16:30
Kaina: 29 €

Kablys/Saulės jėgainė

Kablio“ pusryčiai patiekiami legendinėje erdvėje – čia kažkada buvo geležinkeliečių rūmai, o dabar naktimis ūžia vakarėliai ir įvairūs konceptualūs renginiai. Savaitgaliais čia vėlyvųjų pusryčių renkasi jaunimas, tačiau ne tik jis. Sekmadieniais pusryčiai „Kablyje“ vyksta buffet principu (užkandžiai, karšti patiekalai, salotos, desertai, vaisiai). Sumokėjus 12 Eur, galima suvalgyti Benedikto kiaušinį su pasirinktu priedu, išgerti kavos arba arbatos, pasilepinti kokteiliu Mimoza arba atsigaivinti apelsinų sultimis. Šeštadienį čia irgi patiekiami vėlyvieji visos dienos pusryčiai à la carte principu.

Adresas: Kauno 5
Laikas
: VI-VII 11:00-17:00
Kaina: 12 €

Bardakas

Bardakas“ yra įsikūręs pačiame miesto centre, Vilniaus gatvėje. Baro savininkai sako, kad į čia vykstančius beprotiškus vakarėlius susirenka nenormalūs žmonės, o sekmadieniais jie patiekia savitarnos pusryčius su plačiu pasirinkimu visiems skoniams: nuo tradicinių varškėtukų, koldūnų ir bandelių su varške, blynų ir omletų, iki šonkauliukų, lazanijos, midijų bei keptų bulvių. Į kainą neįskaičiuoti gėrimai.

Adresas: Vilniaus 22
Laikas: VII 12:00-15:00
Kaina: 12 €

Telegrafas

„Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbučio restoranas siūlo karališkus pusryčius su vaizdu į Vilniaus arkikatedrą. Ant gausaus švediško stalo puikuojasi išskirtiniai užkandžiai, tarp kurių patiekiami ir prabangūs ikrai. Už tą pačią kainą galima rinktis patiekalus iš à la carte meniu bei gėrimus. Užsisakius pusryčius su šampanu, taurė bus papildoma pagal poreikį. Beje, keliaujant pasilepinti į „Telegrafą“, galima šiek tiek pasipuošti. Juk mažų švenčių gyvenime niekada nebus per daug!

Adresas: Universiteto 14
Laikas: VI-VII 07:00-14:00
Kaina: 35 €, 55 € (su šampanu)

Geriausi pusryčiai á la carte mieste

Meat

Kiek atokiau nuo centro šurmulio įsikūręs vieno geriausių šalies šefų Liutauro Čepracko restoranas „Meat“. Čia vyrauja elegantiška restorano atmosfera, šurmulio daugiau tik šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 10 iki 17 val., kai vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams čia renkasi šeimos. Restorano meniu – net apie dešimt Benedikto kiaušinio variacijų (klasikiniai, korėjietiški, izraelietiški, meksikietiški). Taip pat siūloma paragauti ir kitų patiekalų, be kurių neįsivaizduojamas pusryčių stalas, pavyzdžiui, ispaniškų spurgų churros ar amerikietiškų blynų. Yra ir vaikiškas meniu.

Adresas: A. Juozapavičiaus 13
Laikas: VI-VII 10:00-17:00
Vid. pusryčių patiekalo kaina: 6 €

Gaspar's

Virtuvės šefo Gasparo virtuvė išsiskiria savo unikaliu skoniu. Tokie yra ir jo kuriami pusryčiai. Sekmadieniais gastronomijos šventė restorane vyksta nuo pat ryto. Dažniausiai šefas eksperimentuoja su tradiciniais Indijos ir Goa virtuvės elementais, maišydamas juos su pažįstamais vietiniais ingredientais. Pavyzdžiui, angliški pusryčiai patiekiami ant indiškos duonelės su namine aštria dešrele, grybais, šonine, pomidorų confit, šparaginėmis pupelėmis arba galima rinktis masala omletą su krabų mėsa, žaliaisiais smidrais ir laiškinių česnakų padažu. Gasparo angliškus pusryčius giria net vegetarai.

Adresas: Pylimo 23-3
Laikas: VII 10:00-15:00
Vid. pusryčių patiekalo kaina: 6.5 €

Stebuklai

Žinia apie legendinius „Stebuklų“ pusryčius nuo pat pirmų restorano įsikūrimo dienų ėmė sklisti iš lūpų į lūpas. Idėjinis restorano šefas Martynas Praškevičius kelis kartus buvo išrinktas geriausiu šefu Lietuvoje. Be to, jis laikomas ir vėlyvųjų pusryčių mados Vilniuje pradininku. Savaitgaliais „Stebuklų“ pusryčių meniu kiek platesnis nei šiokiadieniais. A la carte rasite nuo Benedikto kiaušinio iki sočių angliškų pusryčių, nuo prancūziško omleto iki meksikietiškų kiaušinių, nuo ant žarijų keptos šakšukos iki sumuštinių su vietoje kepta duona. Čia paragausite keptų ir virtų varškėtukų, kurie yra „Stebuklų“ pusryčių populiariausias patiekalas.

Adresas: Gynėjų 14
Laikas
: I-V 8:00-11:00, VI-VII 8:00-14:00
Vid. pusryčių patiekalo kaina
: 8 €

Pusryčiai visą dieną

Sugamour

This dessert boutique is known for its eye-catching interior and exterior, which changes with the seasons and is visible from a distance. It’s a distinctive landmark in one of the busiest areas of the Old Town – Vokiečių Street. Another important reason to keep coming back to Sugamour is its wide selection of exquisite handmade desserts as well as the possibility to have breakfast all day: from 7:30 am until late at night. The menu here is really extensive (more than just breakfast) and could appeal to foodies, travellers, health food fans, and those looking for fine dining or just to discuss business in an elegant setting. Sugamour was voted the friendliest dessert lounge in Vilnius in 2018.

Adresas: Vokiečių 11
Darbo laikas: I, VII: 7:30-23:00, II-VI: 7:30-00:00
Vid. pusryčių patiekalo kaina: 6.5 €

Daily Poison

Tai yra ryškiaspalvio supermaisto vieta, kur nuo ryto iki vakaro siūlomos energijos bombos. Meniu čia rasite nuo įvairiausių kiaušinių patiekalų ir sveikuoliškų bowl'ų iš ekologiškų produktų iki žadą atimančių amerikietiškų blynelių. Čia taip pat gana daug veganiškų patiekalų. O aplinka visiškai neįpareigoja. Minimalistinio industrinio stiliaus, tačiau dėl tam tikrų detalių ir meniu primena madingąsias pusryčių vietas Balio saloje.

Adresas: J. Jasinskio 14A-101
Darbo laikas: I-V 7:30-17:00, VI-VII 9:00-15:00
Vid. pusryčių patiekalo kaina: 5 €

Beigelių krautuvėlė

Tai yra vienintelė vieta mieste, kuri tiekia košerinius pusryčius. O košerinės chalos iš krosnies čia traukiamos kiekvieno penktadienio vidurdienį. „Beigelių krautuvėlėje“ kasdien (šeštadienį – Šabas) galima mėgautis šakšuka, žydišku sultiniu su macos kukuliais maca kneidelach, daugybe rūšių beigelių bei kitais košeriniais patiekalais.

Adresas: Pylimo 4
Darbo laikas: I-IV 10:00-19:00, V 10:00-16:00, VII 10-18:00
Vid. patiekalo kaina: 3 €

Kavos era

Tai yra šeimos įkurtas restoranas, pusryčius tiekiantis visą dieną. Tokia koncepcija gimė natūraliai, patiems šeimininkams pajutus, kad smagiau pusryčiauti tada, kai norisi, o ne tik tradiciškai tam skirtu laiku. Pirmasis „Kavos eros“ pusryčių restoranas  duris atvėrė Vilniaus Naujamiestyje. Vėliau buvo atidaryti dar du restoranai, vienas – prekybos centro Panorama „Gourmet Panorama“ zonoje, antrasis – gastronominiame turguje „Uptown Bazaar“. Beje, tik čia galima paragauti „Santa Elena“ kavos iš Pietų Amerikos, kuri auginama 1,5-1,8 tūkst. metrų aukštyje tarp dviejų ugnikalnių.

Adresas: Savanorių 6 (also at Gourmet Panorama and Uptown Bazaar)
Darbo laikas: I-V 7:30-18:00, VI-VII 9:00-18:00
Vid. patiekalo kaina: 5 €

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information,read here.