Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra

Mūsų ideali gurmaniška diena Vilniuje

Pagal teatro režisierę Dalią Ibelhauptaitę  ir kino aktorių ir režisierių Dexterį Fletcherį.

Dienos pradžiai 

Dalia: Savo idealią gurmanišką dieną pradėčiau „Šekspyro“ viešbučio restorane. Tai puiki vieta, kuri tiekia dar puikesnius pusryčius – nuo skirtingu būdu ruošiamų kiaušinių iki tradicinių lietuviškų patiekalų.

Dexteris: Paskutiniuosius 20 metų mano mėgstamiausia vieta dienos pradžiai Vilniuje yra „Pilies kepyklėlė“. Čia ruošiami burnoje tirpstantys blynai su sūriu arba saldžiu įdaru.

Kavos pertraukėlei

Dalia ir Dexteris: Vieną nuostabiausių kavų Vilniuje ragavome „Crooked Nose & Coffee stories“. Būtent ten sugrįžtume mūsų idealios gurmaniškos dienos metu. O skaniausių saldėsių mieste keliautume į veganiškų desertų kepyklėlę „Chaiką“, kurioje, beje, irgi tiekiama „Crooked Nose“ kava.

Pietums

Dalia: Rinkčiausi „Vegafe“. Tai yra puikus vegetariško maisto restoranėlis, kuriame gali skaniai pavalgyti, o per pietus dar gausi ir specialių pasiūlymų.

Dexteris: O aš rinkčiausi „Gaspar’s“. Šio restorano meniu pasižymi ypatingu skoniu. Tai yra tarsi visiškai moderni virtuve sujungta su indiška virtuve. Be to, man labai patinka restorano šefas, kuris seniau studijavo ir dirbo Londone.

Vakarienei

Dalia ir Dexteris: Mums abiems patinka restoranas „Amandus“. Tad eitume vakarieniauti būtent ten. Kodėl? Esame ištikimi šios vietos gerbėjai, nes jos šeimininkas ir šefas Deivydas Praspaliauskas yra mūsų geras draugas. Jis kuria skandinaviškos virtuvės įkvėptas degustacines vakarienes, kurios yra tarsi supermaisto šou, papildytas netikėtų skonių kombinacijomis.

Dalia: Jei savo idealios gurmaniškos dienos vakarienę valgyčiau viena, keliaučiau į „Delta mitybą“. Ši vieta tiekia japonų ir korėjiečių virtuvių įkvėptą meniu: įvairias ramen, pho ir nabe sriubų interpratecijas. Taip pat pačius nuostabiausius bao ir koldūnus. Beje, virtuvė vietoje gamina savo kimchi, o pats restoranėlis pasižymi kieta berlynietiška atmosfera.

Dexteris: O jei aš vakarieniečiau vienas, eičiau į „Džiaugsmą“, į antrus metus iš eilės geriausiu Lietuvoje išrinktą restoraną. Ši vieta man patinka nuo pat jos atidarymo. Patinka inovatyvus meniu, kurio pagrindas – geriausios kokybės lietuviški ingredientai. Ten patiekiami, ko gero, skaniausi mėsos patiekalai mieste.

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information,read here.