Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra

Gardžiausios lauktuvės iš Vilniaus 

Keliaujant į svečius svetur, dažnai pagalvojama apie lauktuves. Tačiau, jei žmogaus gerai nepažįstate ar norite pamaloninti didesnę grupę žmonių, neretai kyla dvejonių, ką vežti? Tokiu atveju tikrai nesuklysite, nuveždami valgomų lauktuvių.

Medus

Tai yra saldžiausias suvenyras iš Lietuvos. Medus ilgus šimtmečius mums atstojo cukrų ir iki pat šių dienų išlieka sveiku jo pakaitalu.

Duona

Lietuviai per metus iškepa ir suvalgo daugiausia juodos ruginės duonos pasaulyje. Būtent jos į svečias šalis emigravę tautiečiai vežasi lauktuvių.

Šakotis

Iš kelių dešimčių kiaušinių gaminamas raguotis šviežias išlieka labai ilgai, neprarasdamas nei formos, nei skonio.

Sūris

Lietuviai yra viena iš nedaugelio tautų, kuri gamina baltą saldžios varškės sūrį. Taip pat sūrius, keptus ir pagardintus kmynais. Jei norite dar labiau nustebinti, nuvežkite obuolių sūrio.

Midus

Šis seniausias ir kilniausias gėrimas istoriniuose šaltiniuose minimas nuo IX a. O Stakliškių midaus darykla šį medaus gėrimą vis dar gamina pagal senolių receptus.

Gilių kava

Gilėse nėra kofeino, tačiau apstu įvairių sveikatai naudingų medžiagų, kurios stiprina organizmą, valo kraują, šalina toksinus. Tai itin sveika ir aromatinga geriama dovana.

Uogų vynas

Lietuviški vynai iš gervuogių, bruknių, juodųjų serbentų, aronijų ar kitų vaisių ir uogų yra išskirtiniai, tad bet kuriam vyno mėgėjui tokios lauktuvės gali būti ypatingos.

Žolelių arbata

Lietuvos nacionaliniuose parkuose užaugintų žolelių arbatos yra ne tik įdomių skonių, bet turi ir gydomųjų savybių. Beje, ar žinojote, kad būna ir brandintų žolelių arbatų?

Kur įsigyti valgomų suvenyrų Vilniuje?

Halės turguje (Pylimo 58), Uptown Bazaar (Kauno 16), Benedikto turguje (Ukmergės 259A), Senamiesčio krautuvėlėje (Literatų 5), Tymo turguje (Aukštaičių/Maironio g. sankirta, IV 10:00-15:00). 

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information,read here.