2021 m. lapkričio 8-14 dienomis net 46 Lietuvos restoranai kvies ragauti, pažinti naujas gastronomines tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.
Šių metų rudeninės Gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis“, tad siekiame, kad ir restoranai atsigręžtų į sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą, drąsiau naudotų alternatyvas tradiciniams maisto produktams, o apie atsakingo vartojimo sprendimus papasakotų savo lankytojams.
Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę.
Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai yra kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu. Rinkinio asmeniui kaina: 10 Eur, 20 Eur arba 30 Eur.
Taip pat visus kviečiame apsilankyti renginiuose, kurie vyks Gastronomijos savaitės metu.
Daugiau informacijos rasite čia.
Renginio rėmėjas – „Santa Maria“.
Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, portalas SKONIS.LT, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, LITEXPO, LRT televizija, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė.